7.8 C
Skopje
Monday, November 29, 2021

Волците ги изедоа овците или овците ги изедоа волците? Неспособните ги истиснаа способните!

0
„Нас не не мачи одливот на мозоци туку останувањето на идиотите„- Иво Андриќ Сведоци сме на секојдневно иселување на енормен број млади луѓе, таа „црна...

Кој кому му е поголем Албанец?

0
Искрено, се чудев дали да пишувам за популистичкиот испрдок на Билал Касами и за неговата упорност да се претстави пред јавноста како поголем Албанец...

Избор на брачен партнер

0
За остварување на квалитетна врска, љубов и задоволителна-квалитетна сексуалност внатре во брачниот однос, меѓу партнерите потребна е не само одредена емоционална зрелост туку и...

Современите ликовни тенденции на творечкиот немирен дух на Тања Балиќ

0
Исклучителна е можноста да се презентираат последните остварувања на добро позната уметница Тања Балаќ (родена 1968 во Скопје), која пред публиката покажа еден нов...

Макс Вебер: За „Професорот“ и „Политичарот“

0
Професорот и политичарот се заклучени во два мита. Во еден мит, тие се заклучени во конфликт, во спор околу тврдењата на разумот и императивот...

За една држава која не се вика како што се вика и за еден...

0
Пред десетина дена ние во Северна Македонија го прославуваме „Денот на независноста“ на Република Македонија. Воопшто не беше јасно кој е поводот за славење...

КРАДЕШЕ, АМА И ДАВАШЕ!

0
Прочитав текст дека екс-лидерот на ДПМНЕ Никола Груевски крадел донации на членовите на партијата за свои лични потреби – ама сите си молчат, а...

За науката, религијата и филозофијата на современието

0
Ќе биде дека науката обезбедува целосен, догматски и секако правилен поглед на светот. Науката категорично вели кога и како настанал Сончевиот систем, галаксиите, кога и...

Како мириса светот? После толку време во маска, едвај се сеќавам

0
Дали е можно да се произведе функционален нож од замрзнати човечки измет? Благодарение на студијата спроведена од некои претприемнички научници минатата година, знаеме дека...

Пандемијата фрли светло на јазот помеѓу богатите и сиромашните, на сиромаштијата и социјално загрозените...

0
Враќањето во „нормалното“ по корона вирус за многу луѓе значи назад кон наместен и бескрупулозен систем. Пред осум години, интервјуирав човек што планира да...
7,448FansLike

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!