5.8 C
Skopje
Sunday, April 2, 2023

Хајрија Рамадани: Системот на насилници обично е таков што жртвата прво се изолира од...

Хајрија Рамадани е претседателка на Здружението за заштита на жртвите на насилството „Хајр“ во Република Србија. Здружението „Хајр“ активно се занимава со пружање на...

Александар Ковиловски: Лицето со когнитивни дисторзии е многу поверојатно да навлезе во проблематични ситуации...

Александар Ковиловски е социолог и автор на книгата Рециклирање зад ѕидовите - Апекти од пенолошката пракса. Работи во казнено-поправен дом и се занимава со...

Интервју со македонскиот атлетичар Никола Милановски: Од година во година свесноста кај населението за...

Никола Миланоски е млад атлетичар од Кичево кој веќе неколку години професионално се занимава со атлетика. Покрај својот спортски ангажман Никола е и писател, љубител...

Ексклузивно интервју со Јанко Илковски: Мојата јавна исповест сите ја знаете, остана само да...

По повод 20 годишнината од новинарската кариера, Јанко Илковски во ексклузивно интервју за „Мој збор“ открива која е главната карактеристика на новинарите, што го...

Искра Донева: Најмногу од сѐ ме повредува тоа што оние што се трудат и...

Искра Донева е македонска писателка и поетеса со инспиративна животна приказна. Нејзиното име, натуралистички го отсликува нејзиниот карактер и нејзиното битие. Таа е искра...

Марина Атанасовиќ: Жените фотографи можат да креираат слики кои ги прикажуваат жените како моќни...

По повод Интернационалниот ден на жената, 8ми Март, традиционално, секоја година Фото клуб - Куманово организира изложба на фотографии на тема „Жените и фотографијата“....

Ратомир Антоновиќ: Кризните ситуации делуваат како вистински предизвикувачи за луѓето кои имаат потенцијал да...

Ратомир Антоновиќ е стручно лице од областа на безбедноста од Цетар за безбедност во Белград кој долгогодишно се занимава со теми релевантни за областа...

Проф. д-р Анис Сефиданис: Историјата се повторува, приказната за судирот на модерниот човек и...

Проф. д-р Анис Сефиданис предава на Факултетот за применети информатички науки, машинска интелигенција и роботика при Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол...

Интервју со Наде Стојилковиќ: Расказите се животот на луѓето што јас ги познавам!

Интервју со македонската писателка Наде Стојилковиќ  Новинар: Магдалена Стојмановиќ Продукција: Проспериум Филмс Благодарение на: Боград Хотел и Тренд кафе https://www.youtube.com/watch?v=6kIj0DP-u4w

Проф. д-р Владимир Трајковски: Кај нас има случаи кога на штотуку излезени од студентски...

Проф. д-р Владимир Трајковски е редовен професор на Институт за специјална едукација и рехабилитација при Филозофскиот факултет во Скопје. Добитник е на наградата за...
7,849FansLike
262SubscribersSubscribe

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!