-2.2 C
Skopje
Tuesday, January 31, 2023

Воздржување од алкохол 30 дена прави значајни здравствени промени во вашиот организам

Лекарите од повеќе институции пријавиле дел од здравствените подобрувања кои се случуваат доколку не пиете алкохол еден месец. Без оглед на тоа дали пиете често...

Дали е безбедно да се пие кафе кое стоело со часови?

Овој омилен пијалок најдобро е да го испиете веднаш, но дали смеете (безгрижно) да го испиете и по долгото стоење? Нивото на ризик зависи од...

Останувањето во пријателски односи со поранешниот партнер не е добра идеја

Без разлика колку добро некој од нас се преправа дека се справува со раскинувањето, факт е дека на сите им е тешко. На крајот на...

Во кои ситуации разводот се третира како ослободување и е вистински избор

Многу луѓе сè уште имаат традиционален став дека разводот е во најдобар случај трагедија што влијае на некои луѓе. Ова особено се однесува на жените,...

Нискокалорични засладувачи на пијалоците и нивното влијание врз здравјето

Со замена на шеќерот со нискокалорични засладувачи, можно е да се намали енергетската вредност на храната и, како резултат на тоа, да се придонесе...

Лутењето во времетраење од половина час дневно го подобрува здравјето

Иако обично се обидуваме да ги избегнеме стресот и ситуациите кои можат да нѐ налутат, експертите дојдоа до интересно откритие. Имено, лутењето барем половина час...

Подобра меморија со помош на мали трикови: Вежбајте го мозокот на едноставни начини

Важноста на менталната кондиција е во тоа што ако работите на тоа, тоа ќе има директно позитивно влијание врз вашата продуктивност. Ќе ви се...

Град во кој сите жители живеат во една зграда!

Некогаш, единствениот начин да се стигне до малото гратче Витиер на југозападна Алјаска било со брод или воз кога времето тоа го дозволувло. Но...

Терминот „жолт печат“ има врска со Џозеф Пулицер и престижната „Пулицерова награда“

Тоа е термин кој е толку воспоставен денес што всушност би било доста тешко да се дефинира. „Жолт печат“ е термин кој се однесува...

Уморните луѓе се помалку успешни, а еве што го предизвикува уморот

Многумина сметаат дека напорна работа го исцрпува човекот, но овој став е погрешен. Луѓето не ги исрпува менталното и физичкото вложување, колку што ги...
7,777FansLike
189SubscribersSubscribe

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!