9.8 C
Skopje
Tuesday, May 17, 2022

Пет навики кои го јакнат вашето ментално и емоционално здравје

Менталното здравје ја вклучува нашата ментална и социјална благосостојба, а исто така го вклучува и вашето емоционално здравје или вашата способност да ги именувате,...

Каква симболика имал бројот 13 во рамките на древните митологии?

Дека бројот 13 носи нешто лошо е верување кое останало долго време. Во средниот век се поврзувал со вештерки бидејќи во групата имало 13,...

Како изгледаат меѓучовечките односи во токсична работна средина?!

Многу е тешко да препознаете дека една работна средина е токсична доколку не сте дел од неа и директно не го согледате начинот на...

Најчести грешки кои ги правиме при нанесување на крема за сончање

Постојат одредени правила кога станува збор за нанесување крема за сончање, кои осигуруваат дека таа не заштитува на најдобар можен начин. Нанесувањето крема за сончање...

Кој тип на кафе е здрав, а кој опасен по нашето здравје?

Љубителите на кафе кои уживаат во кафето направено во кафетеријата наутро треба да се префрлат на кафе од машина за филтрирање за да го...

Компирот е исклучително здрава намирница: Има повеќе калиум од бананата

Омилениот зеленчук ширум светот без сомнение е компирот, особено кога се млади. Годишното тревно растение кое потекнува од Перу со шпанските морнари пристигнало во...

Лековите за потенција оставаат психички последици

Лековите за потенција оставаат психолошки последици, а кога се земаат во комбинација со други лекови, па дури и психоактивни супстанци, може да бидат фатални. Овие...

Кога е време да ја смените перницата?

Се смета дека добрата перница е мека, но сепак го потпира вратот и го одржува телото во правилна положба. Различни типови на перници имаат...

Една од најчестите последици од ковид е респираторната инсуфициенција, а еве како да ја...

Респираторната инсуфициенција се јавува како последица на опструкција на дишните патишта, намалени респираторни движења, нарушување на размената на гасови или слаба циркулација на крвта...

Психолошки совети како да избегнете манипулација

Секој од нас бил мета на манипулација. Додека манипулацијата е успешна ние не сме свесни дека сме изманупулирани, но кога се освестуваме дека таа...
7,448FansLike

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!