0.8 C
Skopje
Tuesday, October 26, 2021

Сите ја сакаме лубеницата, а знаеме ли колку е здрава?

Блага, сочна и вкусна, лубеницата е омилено овошје налето. Нејзината црвена боја и освежителен вкус ја прават да биде симбол на летното овошје. Но...

Најубавите книжари во светот

Книжарите денеска се претвораат во комплекс од читални, галерии, кафетери, па дури и библиотеки. Сите што се занимаваат со книжарството се исправени пред предизвикот...

Волјата не е доволна мораме да ја преточиме во акција

Или во слободен превод, знаењето не е доволно, мораме да го примениме, волјата не е доволна, мораме да ја преточиме во акција. Овие неколку...

Здрави намирници за задоволување на утринскиот глад

Утринската храна треба да ви даде, а не одземе енергија. Од тие причини треба да конзумирате - лесна и течна храна, која сепак ќе...

Љубов и слобода

Само слободниот човек е способен да љуби и само љубовта може да ја обезбеди слободата. Состојбата на заљубеност и состојба на слобода се поврзани...

Шарм и убавина

Велат дека убавината на луѓето е релативна или дека за „вкусови не се дискутира“. Но сепак постојат одредени објективни параметри според кои може да...

Лош секс и проблеми со ерекција

Сексуалноста е една од најинтензивните енергии кај човекот. Сигмуд Фројд ја смета како темелна енергија и потеклото на многу психолошки проблеми го лоцира токму...

Луѓето повеќе зборуваат кога не зборуваат со зборови

Невербалната комуникација сочинува поголем дел од нашата целокупна комуникација со другите луѓе. Луѓето меѓусебе повеќе комуницираат со гестови, мимики, пантомима, држење на телото и...

Придобивки од пивото врз здравјето на луѓето

Пивото е еден од најконзумираните пијалоци низ светот. Неколку светски брендови се натпреваруваат за заземање на приматот во однос на квалитетот во производство на...

Високите потпетици и дефицит на женскост

Потпетиците биле дел од секојдневниот изглед на аристократијата. Во средновековните европски монархии, потпетици обично носеле мажи со низок раст со цел да изгледаат погабаритно,...
7,448FansLike

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!