Една од најдобрите психолози во Русија, Ана Кирјанова, дава објаснување за мажите кои не ги сакаат своите сопруги. Еве како најдобро да процените дали вашиот сопруг ве сака или не.

Не можете да сметате на неговата помош, мора да се грижите за него како да е петгодишно дете, а не четириесет и петгодишен маж.

Не ве сака во неговата околина, не ве гушка спонтано, не разговара за ситници, не ве бара да види како сте во текот на работниот ден.

Кога ве исмева, тој не ги забележува вашите напори и работа и ги потценува, кога тој вели дека многу јадете или дека не може да ја јаде вашата храна затоа што не е навикнат на неа.

Тој постојано се меша во она што го правитеи ве потценува, неговите одлуки ги подметува како ваши и ве окривива за тоа, кажува дека зборувате глупости, дека не мислите со своја глава, дека сте глупави ако мислите на овој или оној начин.

Ако вашиот сопруг не ве сака, со текот на времето може да станете тажна и несреќна жена бидејќи така влијае недостаток на љубов врз жената.

Извор: Alo.rs