Се мислеше дека КОВИД19 може да се пренесе само преку респираторен пат или со допирање на окото со контаминирани раце.

Сепак научниците се сомневаат дека комарците може да се најголеми преносители на КОВИД19 во летните периоди.

Комарец кој каснал заразен со КОВИД19 при следно каснување може да го пренесе вирусот.

Вирусот навлегува директно во крвотокот преку каснување со комарец и таму продолжува да се размножува е хипотезата што ја разгледуваат научниците.

Сепак хипотезата не е толку истражена и засега нема докази дека комарците пренесуваат корона вирус, но постои теориска оправданост.

претходниот член,Употреба на крвна плазма со антитела во САД е дозволена само за итни случаи, другите антитела се собираат за вакцина
Следната статијаОвие се најновите отстапки на мерките што важат ОД ДЕНЕС: Еве што можеме да сториме и ПОД Какви УСЛОВИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде