дома животен стил Градот во срцето на Европа кој нуди најдобри можности за студирање, патување...

Градот во срцето на Европа кој нуди најдобри можности за студирање, патување и работа – ВЕДНАШ ЌЕ ГО ЗАСАКАТЕ

914
0

Според глобалното истражување, Виена е најдобриот град за живеење во светот – и исто така е одлично место за студирање и работа.

Астрид Клејнханс-Роле, извршен директор на Извршната академија на ВУ, дава многу личен извештај зошто толку многу го сака градот на песната.

Во 1912 година, Рудолф Сиечински ја компонира песната Виена, која ја нарекува Виена место на неговите соништа.

Песната стана позната во Првата светска војна, а можеше да се слушне и во холивудскиот блокбастер „Eyes Wide Shut“.

Годишното рангирање на меѓународните градови на Мерсер го потврдува ставот на композиторот. Виена е оценета како извонредно место според квалитетот на животот: Во 2019 година, Мерсер десетти пат по ред ја прогласи Виена за најдобар град за живеење во светот.

Родена во Линц, Астрид Клејнханс-Роле, генерална директор на Извршната академија на ВУ, се вљуби во Виена кога за првпат се пресели во градот како студентка.

Таа продолжи да патува скоро на секој агол на светот за на крајот да се врати во градот на песната. За неа, Виена ги комбинира сите придобивки што меѓународните студенти можат да ги сакаат во однос на студирање, патување, работа и вмрежување:

Ненадмината патешествие низ времето

image

Урбана вибрација

image

Шуми, планини и реки во периферијата на градот

Vienna - city with best living quality in the world

Еклектична култура

MEININGER Hotels in Vienna | central, affordable and modern

Меѓународен деловен центар

City of Vienna Gives Away Gastronomy Vouchers

Паметниот град на иднината

5 canzoni che ti faranno sentire subito a Vienna | SiViaggia

Студии во студентски град во срцето на зелените бели дробови на градот

Studying Law at the University of Vienna

Одлични можности за работа

How to... Land Your Dream Job in Vienna | Metropole

Извор: Jutarnji.hr