5.8 C
Skopje
Wednesday, October 5, 2022

Хрватски професор Горан Калоѓера: Константин Миладинов почувствувал дека ги разбира разликите меѓу бугарската и...

Tреба да се слават и паметат великаните за да не се изгубат во националната меморија. А Константин бил голем син на македонскиот народ. Школуван...

Не се опасни лажните вести, туку некритичната публика!

Лажните вести се продукт на интересите на медиумите да заработат повеќе кликови и да привлечат поголема заинтересираност за нивните содржини. Тоа секако носи профит. Лажните вести...

Ако ги признаеме жртвите на комунизмот, ќе ги признаете ли жртвите на фашизмот?

Бугарите открија дека семејствата на истакнатите писатели, уметници, интелектуалци во Македонија не сакаат да чепкаат во минатото и да бараат правда за жртвите на...

Македонската репрезентативка во веслање Александра Маленкоска: Сè уште постојат дискриминации кон женскиот пол во...

Александра Маленкоска е позната македонска спортистка и репрезентативка. На 10 години почнува професионално да се занимава со веслање и учествува на домашни натпревари. Оттогаш бележи...

Полиќ: Мутантни на вирусот постојано ќе се јавуваат и тоа се поопасни

По детекритањето на двата нови типа на коронавирусот - јужноафрикански и британски тип, не престануваат да се регистрираат и нови типови на мутираниот коронавирус....

Македонијо дишеш ли?

И ние што не сме на респиратори не можеме да дишеме нормално. Некои ги убива корона вирус, други ги убива туѓ или свој простотилук....

Кинеската вакцина е најделотворна против мутираните форми на корона

Истражувач од белградскиот институт за примена на нуклеарна енергија, д-р Марија Гњатовиќ, изјави денес дека „новиот вид“ на коронавирусот што се појави во Индија...

Одземена слобода и изгубено национално достоинство

Стигнуваат пораки од секаде, промотивни материјали, заокружени бројчиња, видеа од дебати, презентирање на политички програми, ни влегуваат дома, на чет, ни го окупираат телефонот,...

На моето момче му е потребна „Виагра“ за да одржи ерекција

Почнав да се гледам со мојот дечко пред седум месеци и беше неверојатно. Го сакам, тој ме смее, тој е толку љубезен кон мене -...

Кога одлуката за брак и деца конечно ќе се сведат на лична и интимна...

И покрај тоа што честопати слушаме дека луѓето треба да бидат креатори на својот живот преку одлуките кои ги носат, во пракса многу тешко...
7,777FansLike
189SubscribersSubscribe

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!