3 C
Skopje
Sunday, February 28, 2021

Владата повторно потфрли!

Официјално започна новата учебна година. Во дел од училиштата се одржува настава со физичко присуство, a за останатите преку онлајн платформата и...

Димитриевски: Македонскиот народ и држава имаат посебна историја

Гоце Делчев е темелот и душата на нашата државност. Македонец со јасна визија за самостојна Македонија. Секој јазик е...

„Анонимуси“, хакирање и „бомби“ носат промени во македонското општество

Во изминатите неколку години на македонската политичка сцена и во македонското општество најголемите промени ги предизвикуваат „луѓе од сенка“.

Како исцелители, гатачки и бајачки успеваат во „ловот на души“?

Во нашата култура, исцелителите, гатачките и бајачките, пророците се масовни и чести феномени. И покрај тоа што луѓето одаваат доверба на исцелителите,...

Се огласи Венко Филипче и сподели добри вести за епидемијата предизвикана од КОВИД19

Актуелниот, но по најавите изгледа и идниот министер за здравство Венко Филипче се огласи на својот Фејсбук профил и објави добри вести...

Гаќите на Прометеј и државотворните теписи

Вчера објавив на мојот facebook профил една заедничка фотографија на двајца големи синови на Македонија. Убави момци, храбри… Останале во историјата со...

МИНИСТРЕ ТРОПНЕТЕ НА МАСА, ПА ПОСЛЕ СЛИКАЈТЕ СЕ СО КОГО САКАТЕ

Денеска, министерот за здравство Венко Филипче се пофали на социјалната мрежа facebook, дека се сретнал со сестрите од Инфективната клиника, кои дадоа...

Што да им правиш на Бугарите

Бугарите (мнозинството) не само што мислат, туку поради својата романтически напишана историја по учебниците тврде веруваат дека Македонците во Југославија со стап...

Тема за која се молчи

Додека пациенти со симптоми и клиничка слика на корона инфекција не можат да добијат термин за тестирање преку матичен лекар и чекаат...

Научникот како професија и науката како институција

Науката е професија. Актерите во науката се научници кои поминуваат низ образовни филтри и се стекнуваат со стручност и компетенција за работа...
2,488FansLike

Recent Posts

Trending Now