20.8 C
Skopje
Wednesday, August 10, 2022

Ведрана Рудан: Својот партнер го сакам повеќе од своите деца!

Синот на Ведрана Рудан е Славен Хрватин, кој е еден од најпознатите хрватски психолози, а своевремено објавил и книга со своите колумни наречена „Евилологија“....

Ампева: Не е фер цело време да се бараат покачувања на платите во јавниот...

Фејбук статус на претседателката на Гласен Текстилец, Кристина Ампева: Секогаш јас и здружението сме ЗА покачување на плати, но НЕ на ваков начин. Ова линеарно зголемување...

Проф. д-р Бадаревски: Придонесот на Стојмановиќ, е во развојот на концептот „комуникативното дејствување“

Книгата „Политички говори и јавни настапи“, од Магдалена Стојмановиќ, е четиво што и недостигаше на македонската научна јавност но и на пошироката публика. Како...

Сотир Ристо: Кон „Политички говори и јавни настапи“ од Магдалена Стојмановиќ

Во книгата Политички говори и јавни настапи покрај тематиката што ја третира наведена во самиот наслов, прво што се забележува е дека пред се...

Тамара Јованов: Шминкање до непрепознатливост, за потоа на крајот на денот да ја тргнеш...

По два саати и фазла дневно шминкање до непрепознатливост, за потоа на крајот на денот да ја тргнеш шминката и пак да бидеш таа/тој...

Осврт на Жарко Павловиќ кон книгата „Политички говори и јавни настапи“ од Магдалена Стојмановиќ

Комуникацијата е многу важен феномен, бидејќи со секоја промена на начинот на комуникација се менуваат и културата и животните навики. Животот бил поинаков кога...

Ведрана Рудан: За секоја жена, децата се ужасна тортура со повремени минијатурни моменти на...

Човечкото тело не е многу променето за неколку илјади години. Онаа што ќе се породи во четириесеттите ќе ја чека своето прваче пред училиштето...

Проф. д-р Владимир Трајковски: Потребно е да се овозможат попристапни места за лицата со...

Пред неколку години аутизмот ги засегаше само родителите на деца со аутистичен спектар на нарушувања и стручните лица, но во последните години поради зголемениот...

За скоро време нема да остане ништо убаво, па вие останете тука, пејте само...

Огромен скандал!!! Како можеше?! Како ли да ја казниме? Да воведеме инквизициски методи на казнување на злосторникот? Средновековна вештерка која треба да гори во...

Универзитетската професорка Софија Арнаудова: Ова не е штрајк, ова е уцена!

Ова не е штрајк, ова е уцена од страна на оние на кои во описот на работното место им стои дека треба да се...
7,448FansLike

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!