8.8 C
Skopje
Tuesday, October 26, 2021

Кој им врши пасивна репресија на жителите од скопско Бардовци?

0
Незадоволни граѓани од скопското село Бардовци веќе со денови протестираат на улиците и упатуваат порака до надлежните институции, но како што наведуваат, надлежните немаат...

Мој лична исповед за партнерски однос кој ми го смени животот!

0
Признанието ослободува, што повеќе луѓе пред себе или пред другите го признаат тоа што го потиснуваат во несвесното како резултат на пресилното супер его,...

Избор на брачен партнер

0
За остварување на квалитетна врска, љубов и задоволителна-квалитетна сексуалност внатре во брачниот однос, меѓу партнерите потребна е не само одредена емоционална зрелост туку и...

ПРАВА НА ДЕТЕТО

0
Последниве години, светската заедница покажува нагласен и особен интерес за правата на децата! Генерално во светот но секако и во некој невралгични региони имаме...

Глина и светлина

0
Трпение…спасение. Трпи, закрпи ги лузните. Не си сам во ова, целиот твој народ го чувствува истото. Сепак, луѓето се плашат кога некој им ја...

Феноменот на сиромаштија

0
Кога станува збор за сиромаштијата, сеедно дали акцентот се става на глобално, национално или локално ниво, не треба да се заборави, барем на неколку...

СТАРЕЕЊЕТО И СТАРАТА ПОПУЛАЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА

Демографската структура во нашата земја па и пошироко во регионот евидентно е дека трпи сериозни промени. Имено, многу анализи и истражувања покажуваат дека како...

Култура или фискултура

0
Ернст Фишер во една своја дефиниција за културата вели дека функцијата на културата во општество кое се распаѓа е да ја рефлектира таа состојбата,...

Како ќе се справиме со пандемија на осаменост после КОВИД19?

0
Беше новогодишна ноќ кон 2020 година, а јас бев во паб во Кастлмајн со мојот пријател Сту Спирс. Кој збор резимира најмногу за она што...

Има блокада ама има и решение

0
Заев се појави пред јавноста, по старото добро правило прво ја соошти лошата вест а потоа добрата. Има блокада од Бугарија, ама има и...
7,448FansLike

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!