12 C
Skopje
Monday, May 10, 2021

Разлики помеѓу токсична и нормална љубовна врска

Љубовта е универзална вредност и идеал. Историјата на човечката мисла покажува дека љубовта е една од најтретираните прашања, особено љубов помеѓу маж и жена,...

Заштитете ја кожата, дури и ако не одите на плажа

Иако многумина нема да одат на море заради епидемијата на ковид 19 ова лето, експертите предупредуваат дека заштитата на кожата не смее да се...

Позитивни и негативни стереотипи

Во нашиот јазик зборот стереотип обично асоцира на некоја „закоравеност, неправедност и мислење кое не се базира на проверка и докази“. Стереотипот исто така...

Салото на стомакот е штетно по здравјето, срцето и црниот дроб се органи кои...

Слој на зголемени масни наслаги на стомакот може да биде многу опасен, предупредуваат лекарите!Затоа, треба да го одржувате обемот на половината во рамнотежа за...

Сакате да сте во среќна врска? Еве што подразбира среќно партнерство

Партнерствата се само еден сегмент од заедницата што ја градиме со другите луѓе. Дефинициски партнерството подразбира најблизок и најинтимен однос помеѓу луѓето. Но, за...

Како да го надминете раскинувањето и разделбата со луѓе

Секој однос помеѓу луѓето има рок на траење. Животно сме предодредени да се разделуваме со луѓето со самиот факт што сме смртни суштества. Сепак...

Како до поубав изглед на вашата кожа

Кожата е приказ за вашата грижа кон сопственото тело и предуслов за убавина. Луѓето кои се здрави, внимаваат на својата исхрана, ментална и телесна...

Како да се заштитиме од комарци

Во летните периоди после дожд доаѓа сонце, но доаѓаат и комарците.Топлото време го најавува враќањето на најомразените инсекти кои се способни да ги расипат...

Интересни факти за пандите

Џиновска панда или едноставно кажано панда е припадник на семејството на мечките со природно живеалиште во планините на централна Кина, таму можат да се...

Парови кои се во долги врски потешко се одлучуваат на брак, еве зошто:

Тие што биле во емотивна врска долго време, само еден чекор ги делел од бракот. Но, не го презеле тој најважен чекор. Додека едниот...
3,536FansLike

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!