– Понекогаш можеш на некој да му објасниш како се чувствуваш, но луѓето можат тоа да го разберат, дури откога истото ќе им се случи.

– Почнуваш да сфаќаш дека на крајот од секоја приказна, само ти можеш да си помогнеш себе си и тогаш, почнуваш активно да ги решаваш проблемите.

–Полесно ти е кога не разговараш за некои работи, бидејќи потсвесно очекуваш друг исход, па многу ќе се разочараш, ако нема да се случи што ти си замислила.

– Сфаќаш кој вистински се грижи, а кој глуми. Во тешките времиња, се познаваат вистинските пријатели.

– Сфаќаш дека некои од твоите вистински пријатели не те познаваат, туку само еден дел од тебе. Со други зборови, те сакаат кога си среќна, но не и кога си тажна.

– Некои луѓе ги ‘разводнуваат’ твоите проблеми, бидејќи сметаат, дека не се опасни по живот и затоа нема да те слушаат. Од тие луѓе тргај се што подалеку.

– Почнуваш да бараш одговори во себе, наместо да бараш одобрување и решенија надвор од себе. Тоа значи дека работиш по сопствена проценка.

– Учиш како да бидеш одговорна за сопствениот живот. Ако нешто зафркнеш, ти си одговорна и не ги обвинуваш другите луѓе за својот неуспех. Едноставно учиш како сама да ги водиш своите битки, бидејќи често ќе немаш никој на твојата страна.

-На тежок начин ќе научиш како да се прифатиш себе си. Тешко е кога мислиш дека си сама а уште потешко, кога мислиш дека ти си виновна за тоа. Мислиш дека си лоша пријателка, но, на крајот ќе научиш да не ги сфаќаш работите лично и дека треба да бидеш силна додека си сама.

– Да научиш да се носиш со осаменоста. Да ги гушнеш своите мисли, својата збунетост и стравови. На крајот стануваш непобедлива.

– Почнуваш да сфаќаш дека секој има некоја улога во твојот живот, но некои луѓе, имаат помалку важност. Некои се дури привремено во твојот живот и нема да ти бидат пријатели засекогаш.

Рита за о3zona

претходниот член,Скандал во руска патрихаршија: Нов случај на „Калуѓерка што го продаде своето ферари“
Следната статијаКако изгледа кога од телото правите експериментален производ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде