Постоел тип на портокалова глина што се користела за правење грнчарија уште во средниот век, кој се нарекувал Пиг-глина.

Каса за чување на пари во облика на „свиња“ го задржала своето име долго откако грнчарите престанале да користат таков вид глина.

Исто така, монетите дадени на свинчевата банка ја претставуваат храната што ја дава храната од страна на еден земјоделец. Единствениот начин земјоделецот да ги врати парите што ги вложил во свињата е да го заколе (да ја скрши свинче) и да го продаде / јаде месото.

Свињата е исто така симбол на среќа и среќа, и постоеше верување дека свињите не можат да одат наназад и затоа претставува просперитет. Очигледно, тоа е причина многу православни христијани да јадат свинско месо како Божиќен оброк.

ИЗВОР Quora
претходниот член,Заеднички регионален пазар го покачува растот на БДП за 6,7 проценти
Следната статијаЕве како волонтерите на вакцинација од корона ги опишуваат тешките нус појави:

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде