Префрлањето на нова пресметка на времето во следната недела може да предизвика мала конфузија во телото.

Проблемите со спиењето ќе бидат нормална појава во следниот период, будењето порано или во текот на ноќта е природна последица, бидејќи организмот се обидува да се прилагоди.

Зимското сметање носи и есенска депресија.

Поради пократкиот ден и помалку дневна светлина, можно е да имате загуба на енергија, посилен апетит, зголемена желба за спиење, слатки и намалена желба за секс.

За да се направи овој период што е можно безболен, важно е да се продолжи со внесувањето на витамин Д што го црпиме од сонцето, порано самрак и недостаток на сонце може да се замени со храна што содржи овој витамин, риба, жолчки од јајце, млечни производи, одредени видови печурки и квасец.

Се советува кога ќе влезете дома веднаш да се вклучат сите светла, да му дадете сигнал на вашиот мозок дека сè уште не е време за спиење.

Избегнувајте дремење преку ден и лежење во недела.

Истражувањата докажаа дека најдобро време за станување е 7:21 часот, кога внатрешен аларм природно се буди.

Стануваме поспани затоа што не е важна должината на спиењето, туку неговиот квалитет, ако легнете уморни на време и го повторувате тоа за неколку дена, утрата ќе ви бидат поодморени и посреќни!

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде