Најдобриот процент на влажност се движи од 40 до 60.

Во таков простор лицето се чувствува пријатно, кожата и сите мукозни мембрани се доволно навлажнети и полесно се дише.

Штом влагата во воздухот почнува да опаѓа, телото почнува да страда.

Тоа е затоа што воздухот почнува да ја надополнува изгубената влага на сите можни начини: од растенија, аквариуми (доколку ги има) и, се разбира, од луѓе.

Сите знаеме дека човекот е составен од 74 проценти вода.

Овој процент почнува да паѓа брзо во многу сува област, што го влошува здравјето.

Очите и носната празнина брзо се исушат, се појавува непријатност и се создаваат микрокрици кои го олеснуваат влегувањето на вирусот во телото.

Затоа, навлажнувачите се многу добра помош за време на пандемија од корона.

Обидете се да го нормализирате процентот на влажност што е можно поскоро.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде