Кучињата и мачињата се најчестите домашни миленичиња, но изборот на милениче многу кажува за неговиот сопственик.

Во продолжение неколку клучни разлики помеѓу сопственици на мачки и сопственици на кучиња:

short-coated white and brown puppy
Карактеристиките на мачките и на кучињата откриваат каков профил на личност е нивниот сопственик кој преку својот избор на миленик психолошки се профилира

Сопствениците на мачки се асоцијални

Додека сопствениците на кучиња се посоцијални, сопствениците на мачки сакаат помалку друштво. Сопствениците на кучиња ги бираат кучињата токму поради нивната карактеристики на друштвеност и поголема приврзаност кон сопственикот.

Сопствениците нa кучиња се погрижливи

Мачките не бараат многу внимание, ниту нивните физиолошки потреби се сложени. Генерално мачките се поснаодливи од кучињата и понезависни од човекот.

Сопственикот на куче има поголема листа на дневни обврски околу своето милениче, а изборот на такво милениче доволно ја докажува неговата грижа.

Сопствениците на мачки се истражувачки типови

Мачките се итри животни и со нив ќе имате надмудрување и интриги без граници. За разлика од лукавоста на мачката, кучињата се лојални и транспарентни.

Сопствениците на мачки со изборот на милениче покажуваат дека им е предизвик одгатнувањето и проучувањето на постапката на нивното милениче, многу повеќе отколку барање на сродност сопствена со миленичето.

Сопствениците на кучиња се добар материјал за партнери

Додека сопствениците на мачки се понезависни како и нивните миленичиња и не бараат идентификација со другите по ниту еден основ, огледувачите на кучиња се во потрага по стабила и комплатибилна врска со партнерот.

Како што сопствениците на кучиња бараат нивното куче да е нивно огледало, тоа го бараат и од партнерот. Не случајно постои поговорка дека секое куче почнува да наликува на својот сопственик и обратно, порано или подоцна.