Има неколку нивни варијации, па секој би можел да си го најде своето според обликот на лицето.
  • Шишки за овално лице

Првиот чекор е да ја земете предвид текстурата на вашата коса и како треба да ја скратите косата врз основа на тоа дали имате тенка или густа коса.

Треба да си поставите и некои основни прашања, како на пример дали ви пречи да имате влакна во лицето цел ден или не можете сето тоа да го вратите во реп.

Овално лице се карактеризира со пошироки јаготки, тесна и заоблена вилица и подолго лице. Повеќето фризури, дури и шишки, можат да одговараат на овој облик на лице.

Доколку сакате помодерен изглед, шишките со средна должина се одлична опција.

Тие се малку подолги од класичните и се одлична опција за оние со виткана коса. Исто така, се попопуларните „перде шишки“ се добра одлука за овој облик на лице.

Доколку имате подолго чело, се препорачуваат шишки разделени на средина, додека оние со пократко чело можат да се одлучат за „шишки со реси“.