Ние го одложуваме чистењето затоа што знаеме колку напор понекогаш може да се вложи во секојдневниот наплив.

Во фенг шуи, кинеската дисциплина, постои начин да се исчисти нередот со кој треба да исчезне целата негативна енергија.

Како треба да изгледа чистењето?

Неред во спалната соба

Отстранете ги сите предмети што создаваат визуелен хаос и немаат место во спалната соба.

Тоа вклучува ТВ, опрема за вежбање, канцелариски материјали.

Исчистете го нередот под креветот, проверете дали плакарите се чисти и уредни.

Треба да се отстрани сè што не носите повеќе од две години.

Неред во кујната

Според фенг шуи, состојбата на нашата кујна е состојбата на нашето здравје, особено состојбата на вашиот црн дроб.

Чувајте ги шпоретот и садовите чисти, а фрижидерот уреден.

Неред на влезот во станот

Влезот во куќа или стан според античката кинеска дисциплина е место каде што нашата куќа се напојува со енергија.

Отстранете ги сите предмети што не ви требаат овде.

ИЗВОРНовости
претходниот член,Синдром на пролетен замор и како да го менаџирате
Следната статијаНегативноста влијае на здравјето и повеќе отколку што мислиме