Денот е непредвидлив, понекогаш ни се чини дека патот од позитивно кон негативно е краток.

Сепак, постои директна врска помеѓу емоциите и здравјето, а начинот на кој реагираме на ситуациите може да има огромно влијание врз физичкото и емоционалното здравје.

Долготрајната негативност е штетна за срцето, па дури може да влијае и на имунитетот, нагласуваат научниците.

Невозможно е да се исфрли лошото расположение секој пат или да се елиминира секоја негативна мисла, но треба да се обидеме.

Негативноста ги нарушува вашите хормони и може да го скрати животниот век

Според Универзитетот во Минесота, негативните емоции ги носат хемикалиите во нашиот мозок кои „носат“ среќа.

Исто така, доведува до нерамнотежа на хормоните, што го отежнува излегувањето од овие негативни мисли.

Така се наоѓаме во еден маѓепсан круг од кој е тешко да се излезе подоцна.

Нормално е да имаме лош ден, но не треба да дозволиме негативна енергија да ги преплави нашите животи и да стане заеднички поглед на светот.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде