Неделниот ручек заврши, а вие полека се доближувате до своите работни бироа и ги пополнувате планерите за следната недела и секако за првиот ден од работата недела.

Но планирањето во недела е голема грешка. Доколку сакате да постигнувате успех на неделно рамниште она што е потребно да го направите пред планирањата е пресек, анализа и ретроспектива. Затоа наместо планерите, во недела правете ги анализите.

  • Водете дневник 

Водењето на дневник ќе ви помогне да се навратите на неделата и активностите зад вас. Од дневникот ќе може да ги споредите плановите и релаизацијата во претходната недела.

Многу е важно да знаете што не сте исполнине и каде сте забележале послаби резултати во сработеното. На тој начин ќе можете да ги освестите своите недостатоци и да работите на нивно претворање во јаки страни!

  • Размислувајте за причините за неуспех 

Фокусирајте се на тоа што не сте го сработиле како што треба и размислувајте која е евентуалната причина за послабите резултати.

Доколку успеете да ја пронајдете причината многу е веројатно и дека ќе ја отстраните, па така неуспехот нема да ви се случува често.

  • Наградете се самите за добро направените работи

Сепак идејата не е да се осврнувате само на неуспесите, важно е да ги погледнете и успесите.

За секој успех што сте го издејствувале наградете се самите себе – со патување, купка, масажа, прошетка, дружење, вечера во ресторан, шопинг, нова книга, или што и да ве прави среќни.

Наградите што си ги приуштувате себе си се стимул да ја задржите желбата за успеси!

ИЗВОРМој збор
претходниот член,Блокада на патиштата и нови простести и оваа сабота во Србија!
Следната статијаЗависноста од кофеин е честа појава: Проверете дали претерувате со внес на кафе!

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде