Се поголем број на луѓе страдаат од овие болки, но има едноставни начини како да бидат третирани:

Главоболка

Пулсирачки, сјајни, длабоки, досадни, угнетувачки, прободувачки, притискање, горење …

Главоболката е една од најчестите болки, а исто така честа причина да се оди на лекар.

Може да почувствувате главоболка во пределот на лицето, скалпот, тилот или задниот дел на вратот.

Каде и да се појави и каков и да е нејзиниот карактер, таа го отежнува животот на оној што ја доживува мешајќи се во нејзините секојдневни активности.

Повеќето главоболки не се симптоми на опасни по живот болести и во повеќето случаи главоболките, вклучувајќи мигрена, исчезнуваат во рок од 48-72 часа.

Главоболките можат да се ослободат со лекови како парацетамол, но ако вашата главоболка е предизвикана од неодамнешна траума на главата, таа е поинтензивна од оние што ги имавте досега или трае повеќе од два до три дена, треба да одите на лекар.

Остеоартритис

Остеоартритисот е најчесто хронично заболување на зглобовите кое значително ја намалува подвижноста на зглобовите, но и квалитетот на животот, поради што е исклучително важно да се започне со лекување на време.

Влијае не само на зглобната ‘рскавица, туку и на соседната коска, артикуларната капсула и тетивите околу зглобот.

Главните симптоми се болка и вкочанетост на зглобот, што првично е присутно некое време по спиење или подолг одмор, но со подолго траење на болеста, станува трајно.

Во прилог на вежбање, лекови како парацетамол можат да помогнат при болка во остеоартритис.

Важно е да ги забележите симптомите на време и да контактирате со матичен лекар, а потоа со ревматолог за да започнете навремено лекување.

Утврдувањето на причината за болката е првиот чекор во нејзиното решавање

Она што болката секогаш носи со себе е нарушување на квалитетот на нашето секојдневие, за што веќе не се разбира модерниот начин на живот.

Парацетамолот е, според многу упатства за управување со болка, првиот чекор во лекувањето на акутната болка.

Лекадол содржи парацетамол, кој, како и секој аналгетик, е важен за најдобар ефект навремено или во најрана можна фаза на болка, како и во соодветна доза.

Оптималната доза е од 500 до 1000 мг на секои 4-6 часа, за максимален ефект.

Откако ќе откриете болка и пред да одлучите да консумирате парацетамол, внимателно прочитајте го упатството за лекување и прашајте го вашиот лекар или фармацевт за ризиците и несаканите ефекти.

Внимателно прочитајте го целиот овој леток пред да започнете со употреба на овој лек и прашајте го вашиот лекар или фармацевт за ризиците и несаканите ефекти.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде