Шеста година по ред, Финска е најсреќната земја во светот, според рангирањето на World Happiness Report, главно врз основа на оценките за животот од анкетата на Gallup World.

Нордиската земја и нејзините соседи Данска, Исланд, Шведска и Норвешка имаат многу добри резултати за мерките што ги користи извештајот за да ги објасни своите наоди: здрав животен век, БДП по глава на жител, социјална поддршка, ниска корупција, великодушност во заедница каде што луѓето се грижат едни за други и слобода да донесуваат клучни животни одлуки.

Израел се искачи на 4-то место оваа година од 9-тото рангирање минатата година. Топ 10 ги заокружуваат Холандија (бр. 5), Швајцарија (бр. 8), Луксембург (бр. 9) и Нов Зеланд (бр. 10).

Австралија (бр. 12), Канада (бр. 13), Ирска (бр. 14), САД (бр. 15) и Обединетото Кралство (бр. 19) влегоа во првите 20.

Македонија на оваа листа се најде на 89-тото место.