Разликата помеѓу доброто и злото понекогаш е многу матна и непрепознатлива.

Многу пати во животот ни се потврдило дека онаа што изгледало како добро, всушност не било добро и она што изгледало како зло, се испоставилно дека е на добро.

Исконски облици на добро и зло непостојат, во секое зло има и нешто добро и во секое добро има и помалку зло.

Иако не постои универзален тип на карактеристики што ги имаат добрите луѓе, некои од нив се фундаментални да кажете за некој дека е добар човек:

  • Искреност

Не ги истакнува само своите јаки страни, туку е свесен и за своите маани и не ретко зборува за нив.

Искреноста е многу важна да знаете со кој си имате работа.

Злото често е скриено во лицемерието и лукавоста, кои се претвараат дека се добри, а во суштина се крие зла намера.

  • Правичност 

Добрите луѓе се правични и никогаш не заземаат страна поради пристрасност.

Тие ќе ви кажат на која страна натежнува терзијата без разлика на тоа, дали и нив лично таквата состојба им се допаѓа.

  • Едноставност 

Добрите луѓе се едноставни во се, затоа и ви е лесно да седите со нив, па дури да ги слушате и со часови како ви зборуваат.

  • Не осудуваат

Тие не судат за никој, имаат свое мислење за постапките на луѓето, но за ништо не обвинуваат конкретно некој.

Не се подготвени на линч кон одредена личност и имаат голема емпатија кон луѓето.

ИЗВОРМој збор
претходниот член,Единствен начин луѓето да се сменат е со безусловна љубов
Следната статијаОвошје кое гарантирано спречува од срцев удар!

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде