Многумина мислат дека за да се постигне ефектот на природен изглед жените не треба да преземат НИШТО.

Ова е апсолутна заблуда, бидејќи природниот изглед подразбира грижа и внимание за својот изглед.

Единствена разлика е во тоа што, жените со природен изглед не користат премногу шминка, не се нападни и пренагласени.

Тие користат козметика, но не користат многу шминка.

Природниот изглед значи:

  • Грижа за косата

Да изгледате природно не значи да изгледате неуредно. Па затоа грижата за вашата коса е секогаш на прво место!

Потрудете се вашата коса секогаш да ја има сличната боја на вашата природна коса, да биде чешлана и обликувана (без разлика дали ја носите права или виткана).

Изгледот на косата открива колку сте уредни и колку време посветувате на себе!

  • Минимално нагласување на цртите со шминка

Жените со природен изглед ја користат шминката само да нагласат некои свои црти, но не буквално да го пресликуваат своето лице и да не личат на себе.

Има мала, дури и минимална разлика во нивниот изглед без шминка и со шминка.

Шминката ја користат само да го освежат изгледот, или минамлно да ги приктријат „знаците на умор“ како што се подочњаците или иритирана кожа.

  • Аксесоари

Природните жени се едноставни, тие немаат аксесоари, пренагласен накит, тетоважи или пирсинзи по телото.

Едноставно се грижат што е можно повеќе да ја задржат својата автентична форма, а не од своето тело да прават излог за накит или уметничко платно за сликање тетоважи.

Умерени се со секој детаљ без разлика дали е чанта, ланче, нараквица, обетки, очила за сонце или женски часовник.

Секогаш носат само по 1 аксесоар!