Фенг шуи е древна азиска мудрост што се користи за оптимизирање на протокот на енергија во вашиот дом. Една од овие енергии е елементот на водата, кој е поврзан со богатството и мудроста. Затоа бањата е област на која треба да обрнеме внимание кога станува збор за фенг шуи.

Еве неколку едноставни совети за создавање добар фенг шуи во вашата бања.

Совети за добар фенг шуи во бањата

Затворете го тоалетното седиште

За да се ублажи загубата на какви било ресурси, држете ја плочката затворена кога не ја користите. Како бонус, оваа едноставна навика ја намалува влажноста и влажноста во бањата, што ја одржува мувлата на минимум.

Чувајте ја вратата од бањата затворена

Слично на капакот на тоалетот, вратата од бањата е исто така уште еден начин на кој енергијата може да патува до бањата и низ одводот. За севкупно добар фенг шуи, држете ја вратата од бањата затворена.

Огледало на вратата од бањата

Ако можете да поставите огледало од надворешната страна на вратата од бањата, тоа ќе го подобри фенг шуи. Огледалото енергично ќе ја избрише бањата.

Растенија

Главниот проблем со бањата и фенг шуи е проточната вода. Живо зелено домашно растение е еден од најпопуларните начини за подобрување на протокот на енергија во секоја бања. Растението ја трансформира опаѓачката енергија на водата во витална животна енергија.

Исчистете ги производите

Редовно проверувајте ги производите што ги чувате во бањата. Овие производи имаат рок на траење, затоа фрлете се што е истечено или веќе не е потребно.

Редовно чистете

Бидејќи бањата е просторија за чистење и прочистување на телото, внимавајте редовно да ја одржувате хигиената на оваа просторија.

ИЗВОРНовости
претходниот член,Неколку совети како да заштедите пари за време на економска криза
Следната статијаЗошто ни се шират зениците кога гледаме во некој што ни се допаѓа?

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде