дома животен стил ДИШЕЊЕ ЗА ЗАКРЕПНУВАЊЕ И ПОДОБАР СОН

ДИШЕЊЕ ЗА ЗАКРЕПНУВАЊЕ И ПОДОБАР СОН

Користете ја оваа техника на контролирана хипервентилација, популарна уште од 60-тите години на минатиот век, за да се опоравите помеѓу или после тренинг и да спиете многу подобро и покорисно ноќе.

50
0

1 Седете удобно

Легнете на грб со едната рака на стомакот, другата на градите. Вдишете преку устата, пополнете го стомакот. Вдишете додека не се полнат градите (вашите раце се поставени да го чувствуваат тој момент).

2 Издувни гасови

Издишете насилно, како да ги дувате свеќите на тортата. Вашите стомачни мускули треба да бидат врзани во јазол. Повторете го процесот 2-3 минути. Треба да се чувствувате како да вежбате, а можеби дури и да бидете дезориентирани. Тоа е нормално.

3 Релаксација

Ставете ги рацете покрај вашето тело со дланките нагоре и вдишете преку носот преку дијафрагмата. Може дури и да дремнете. Добро е, го извадивте вашето тело од режимот „удри или бегај“ и го ставивте во режим на опоравување.

Дишете брзо, а потоа многу бавно.

Вдиши – Издиши

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде