Гледав документарец за жени кои се венчаа, имаа деца, бракот траеше се додека траеше, имаше развод и – тие доброволно му дадоа старателство над децата на својот поранешен сопруг.

Една замина, ми се чини без развод, ги остави своите деца и сопругот и се оддалечи 3000 милји далеку. Тој одржува контакт со децата преку Скајп.

Секоја од овие жени била осудувана од познаници, роднини итн.

Непознати луѓе ги нарекувале хитлеро-мајки, монструми, себични мајки.

Во разговор со една од тие жени, новинарката ја праша предметната личност дали воопшто ги сака своите деца и дали ги сака повеќе од себе. Таа немаше одговор.

Што мислите за тоа, дали мајка треба да сака дете повеќе од себе, дали тоа оди рака под рака со мајчинството, дали е потешко на жената да им простува на децата отколку на мажот?

woman in blue and white plaid dress shirt carrying girl in white shirt