Еден од најзначајните археолошки локалитети во Скопје – Маркови Кули претворен во излетничко место...

Скопјани го знаат како излетничко место, меѓу населението познато како „Марково Крувче“, но оваа место е вистински мост помеѓу сегашноста и минатото иако од...

Репортажа за Вевчани: Општина на историјата, сатирата, традицијата и недопрената природа

Општина Вевчани е единствената општина во Македонија која брои само едно населено место. Се наоѓа во областа Дримкол на само 13,5 км од центарот...

Репортажа за најголемата градска депонија во Скопје (ВИДЕО)

Вардариште е најголемата градска депонија во Скопје. Таа претставува непосредна реалност и секојдневна глетка за жителите од општина „Аеродром“ и општина „Гази Баба“. Честите пожари...

Репортажа за Рума, Република Србија (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=Hi9F1eUOFD8 Продукција: Prosperium Films Сценарио и нарација: Магдалена Стојмановиќ Дистрибуција: „Мој збор“ и „Радио МОСТ“ Во срцето на Војводина на само 64 км. од главниот град на Србија,...

Репортажа за Струга: Природни богатства, демографија, културни богатства (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=g5mknzRKp9Q Продукција: Проспериум Филмс Сценарио и нарација: Магдалена Маг Година на реализирање на проектот: 2021 Структура на репортажа: Вовед - општи специфики, Културни богатства, Природни богатства, Демографија Дитрибуција: Портал...

Репортажа за Пирот: Град во кој живеат спомените

Уште на самиот влез во градот ќе почувствувате топло добредојде преку мирисот на тазе зготвената храна. Град кој ги буди „гурманот“ во вас и ви...
7,849FansLike
262SubscribersSubscribe

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!