3 C
Skopje
Saturday, October 31, 2020

Подземен музеј со артефакти и мозаици од време на Антички Рим пронајден под стамбена...

Подземниот музеј треба да биде отворен следниот месец, во кој се наоѓаат иработени римски мозаици откриени под една станбена зграда во италијанската...

Улогата на правилно дишење по здравјето

Дишењето е витален процес во рамките на целиот жив свет. Наједноставна дефиниција за дишењето е процес на размена на гасови.

Совршена есенска вечера – Крем чорба од тиква

Тиквата е кралица на есенските овошја и е овошје кое често расте на нашите протори. Постојат многу јадења...

Голема грешка на родител, што може скапо да го чини детето: Не ги корегирајте...

Децата треба да бидат свесни дека негативните емоции се дел од животот, а основната лекција што треба да ја научат е дека...

Факти за комарците што досега не сте ги знаеле

Само комарците кои се исхрануваат со човечка крв касаат. Тоа се само женските комарци кои откако ќе се исхранат со човечка крв...

Сите среќни семејства се слични, секое несреќно е несреќно на свој начин

Велат дека секое семејство има свои проблеми и грижи со кои се справува. Проблемите може да се од различна природа - економски,...

Што се случуваат со вашето тело ако немате секс подолго време?

Новонастанатата ситуација со пандемијата на корона вирусот и изменетиот начин на живот во споредба пред пандемијата, а посебно со мерките за социјална...

Имате дилема дали нешто да направите, кажете или покажете? – Еве начин како да...

Еден од основачите на филозофискиот и етичкиот правец наречен „утилитаризам“ е Џереми Бентам. Тој е познат по т.н „Бентамова таблица“ која му...

Зошто на негативните луѓе не треба да им дадете простор во вашиот живот?

Негативните луѓе имаат лоши намери, сакаат да го прошират своето незадоволство и да ве убедат дека сите надежи и смисли за живот...

Рецепт за домашни „кубети“

Кубети, Бејк Ролс, Брускети Марети и слични други брендови кои ги препознаваме и купуваме во маркетите може да најдат совршен домашен супститут....
2,488FansLike

Recent Posts

Trending Now