7.8 C
Skopje
Tuesday, October 19, 2021

Четири типови на луѓе кои треба да ги отстраните од своја близина

Времињата се менуваат, менувајќи го начинот на живот, општествената организација и карактерот на општествените релации. Ова време овозможува луѓето да го избираат своето опкружување...

Кои работи треба да ги исфрлите веднаш од вашата спална соба:

Спална соба е место каде што треба да се одморите и да си дадете оддишка. Пред се, како што самото име кажува, спалната соба...

Најстарото дрво на Балканот е во СРБИЈА, а старо е над 1.000 години!

Кај српскиот народ, исто како и на сите други места во светот, постои посебна почит кон старите дрвја кои се сеќаваат на минатите векови....

5 КЛАСИЧНИ СЕКС ПОЗИ (И КАКО ДА ГИ ЗАЧИНИТЕ)

Мисионерска Позиција: Оваа добро позната поза е класика, но тоа не значи дека мора да биде предвидлива. Изменете ја мисионерката користејќи ја техниката на порамнување...

Зошто е од суштинско значење да рециклираме отпад?

Количината на амбалажа од рециклирано стакло во регионот на Западен Балкан е сè уште далеку од нивото пропишано од Европската унија. Додека членките на...

Придобивки од чување на папагали

Папагалите не се чест избор за милениче бидејќи со нив не можете да се играте на ист начин како со кучето. Папагалот не можете...

BUSHIDO (Бушидо) или кодексот на самураите

Непишаниот кодекс на самураите, популарно наречен БУШИДО, всушност преставува збир на едноставни кодови кои се базираат на вредностите на самураите во феудалниот период во...

5 особини на успешни луѓе

Што е успешен човек е широк поим. Но најопшто успешен човек е оној кој постигнува резултати од некоја работа. Успешноста се поврзува со општествени...

Вишок од овие 5 витамини може да предизвика развој на рак

Научниците се повеќе се уверени дека земањето витамини нема никакво влијание во спречувањето на смртта или болестите кај општата популација, а најновите истражувања покажаа...

Погледнете го менито на Никола Тесла:

Ви донесуваме неколку интересни податоци од животот на славниот научник Никола Тесла, кои тој ги напиша во својата автобиографија (книгата „Моите пронајдоци: автобиографија на...
7,448FansLike

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!