-2.2 C
Skopje
Tuesday, January 31, 2023

Тргнете го детето од екрани за време на зимскиот распуст

За време на зимскиот распуст активностите на отворено се намалуваат, па родителите, најчесто за да си олеснат себеси, им дозволуваат на децата да минуваат...

Четири реченици кои секојдневно ги изговараме и кои штетат на нашата самодоверба

Зборовите имаат моќ, многу зборуваат за вас, влијаат на другите, менуваат животи. „Сакам добри, силни зборови што значат нешто – изјави Луиза Меј Алкот....

Што е гаслајтеринг на работно место?

Работното место, со текот на времето, станало плодно тло за такво однесување, со оглед на тоа дека во прашање се: пари, моќ, статус, унапредување,...

Како да го заштитите вашето милениче од звукот на петарди и огномети во време...

Новогодишната ноќ и прославата на разни свечености се поврзуваат со огномети и петарди, а многу сопственици се плашат како нивните миленици ќе се справат...

Почит кон другите не се покажува само со тоа што го правите, туку и...

Почитта е елементарна вредност во успешните меѓучовечки односи и интеракции. Доколку нема почит, еден однос и интеракција може да прераснат во конфликт, избегнување или...

Како да препознаете емоционална исцрпеност?

Ова е едно од најмалку пријатните искуства, бидејќи ја одзема силата за дејствување и прави дури и тривијалните проблеми да прераснат во несовладливи пречки. Секојдневието...

Зошто луѓето лажат

Вистината е многу очигледна, но лагата е уште повеќе. Затоа во македонскиот јазик постои поговорка: На лагата и се кратки нозете. Луѓето не можат...

Бидете внимателни: Штетните последици од витаминските додатоци се опасни!

За да се заштитат од зимскиот налет на респираторни инфекции, некои луѓе го „зајакнуваат“ својот имунолошки систем со храна и суплементи богати со хранливи...

Зошто останувањето на работа по работното време е грешка и оди на штета на...

Во многу фирми се создава погрешно вреднување на вработените. За највредни вработени, кои покажуваат грижа и посветеност за компанијата, се третираат оние кои остануваат...

18-минутен ритуал којшто ќе ви помогне да бидете попродуктивни на работното место

Дали некогаш сте го започнале денот со намера да ги завршите сите обврски, а кон средина на денот да се прашате што се случило...
7,777FansLike
189SubscribersSubscribe

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!