Во историјата на филозофијата позната и често цитирана е анегдотата врзана со добитникот на Нобелова награда Антоан Франс која настанала во 1923 година.

При средбата на нобеловецот со убавата танчерка Исидора Данкин, Франс не покажуваал многу интерес кон убавината и талентот на танчерката која во тоа време важела за најголема заводница.

Сакајќи да го заведе Антоан, Исидора му се обратила: –Замислете само едно дете со мојата убавина и вашиот мозок

На што Антоан Франс одговорил: –Да, но замислете само дете со мојата убавина, а вашиот мозок.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде