Four mixed race people sit on chair in queue, use modern technologies, communicate with each other, share their experience, wait for job interview. Group of diverse students prepare for exams

Овој тест сè уште се смета за одличен увид во карактеристиките на личноста и за мажите и за жените.

Оние што спаѓаат во категоријата INFP се едни од ретките. Тие се благородни, добро им судат на другите и можат да ја видат поголемата слика.

Според тестот, оние кои спаѓаат во оваа категорија имаат 12 карактеристики:

1. Отвореност

INFP често се луѓе кои ќе се дружат и ќе ги бранат оние што другите ги посетуваат во широк лак.

Ако сте тип на личност која се залага за она што другите го сметаат за „изгубен случај“, можно е да спаѓате во таа категорија.

2. Љубезност

Тие се многу добродушни, што понекогаш не е добра работа.

Тие никогаш не сакаат да ги повредат чувствата на другите.

3. Интровертни

Таквите луѓе се многу често интровертни, па не сакаат гужви и излегувања.

Сепак, она што тие сигурно го сакаат може да биде волонтирање во засолниште за животни.

Таквите работи можат да им го разубават денот затоа што тие знаат дека некому ќе му помогнат.

4. Лојалност

За луѓето кои спаѓаат во категоријата INFP често се вели дека се најлојални во општеството.

Кога сте во неволја, тие секогаш ќе бидат со вас и за вас, без оглед колку се грди работите.

5. Лесно се експлоатираат

Проблемот со благородните луѓе е што е многу лесно да се искористи нивната лојалност, отворен ум и големо срце.

Како такви, тие честопати можат да се најдат во нечесни врски.

Тие имаат тенденција да останат во тие односи, едноставно затоа што се надеваат дека ќе ги променат своите партнери и затоа што би се чувствувале лошо ако си заминат.

Тие не разбираат зошто ова им се случува. Тие не веруваат дека луѓето можат да бидат навистина сурови.

Тие сакаат да најдат нешто добро кај секого и веруваат во тоа.

6. Креативност

Познато е дека оваа длабоко емотивна група на луѓе има силна имагинација, но ретко ја изложува нивната целосна креативност во прв план.

До одредена точка, тие ќе живеат во сопствениот мал свет, што е сосема доволно за нив.

7. Грижа

Тие прават се што е во нивна моќ да ги направат другите среќни и да ги направат другите да се чувствуваат сакани и поддржани.

Тие ќе ве гледаат како нешто посебно и уникатно.

8. Добри слушатели

INFP не се екстровертни и често не сакаат премногу внимание.

Сепак, тие сакаат да ги слушаат другите, така што луѓето многу често ќе имаат рамо за плачење.

Тие можат да слушаат повеќе гледишта. Тука нивната интуитивност игра голема улога.

9. Тие се искрени

Со нив, никогаш не треба да се грижите за искреноста. Ќе бидат искрени дури и во моменти кога треба да молчат или да сменат нешто.

Понекогаш поради тоа тие можат да бидат ‘остри на јазикот’.

10. Се стреми кон личен развој

Тие сакаат да го подобруваат и уживаат во личниот напредок.

Како такви, тие сакаат книги за самопомош, како и секоја програма што може да им го збогати животот.

11. Расеани се

Бидејќи се интровертни, повеќето од нив се чувствуваат расеано поради тоа. Можете лесно да ги збуните во нешто.

12. Желба да припаѓаат

Искрени, драги и грижливи, тие сакаат да припаѓаат некаде и да живеат удобен живот.

Сè што сакаат е подобар свет за себе и за луѓето што ги сакаат.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде