Тумба фест е фестивал кој пред една година почна повторно да се одржува во Куманово, откако претходно имаше пауза од 19 години од негово одржување.

Главен покровител на настанот е општина Куманово.

Станува збор за фестивал на кои се изведуваат народни песни од домашни пејачи или пејачи од нашето соседство поради што „Тумба фест“ има и меѓународен карактер.

Сепак годинава многумина ги изненади листата на учесници на фестивалот.

Како главна ѕвезда во склоп на програмата се најавува Босанскиот шоумен – DJ Крмак.

Неговата музика има шеговит карактер и ретко кој очекуваше токму овој изведувач да виде главна ѕвезда на етно фестивал иако неговата музика воопшто не припаѓа во „народна музика“.

претходниот член,Вие не пиете вода веднаш штом ќе ги отворите очите? Променете ја навиката и спречете ги проблемите што не мора да ги лекувате со лекови!
Следната статијаАнтихристи се промовираат како „изглед“ на човекови права и слободи