Доктор Дарија Кисиќ на денешната прес-конференција за медиуми изјави дека од утре ќе се зголемат рестрикциите на српските граници.

Имено по препорака на стручната комисија, се воведува задолжителен ПЦР тест меѓудруготе и за државјани на Македонија.

Тестот не треба да е постар од 48 часа и тој ги обврзува странските државјани кои влегуваат во Србија.

Почнувајќи од утре на сила ќе стапи ова одлука, а државјаните на Србија имаат задолжение да имаат негативен резултат од ПЦР тест при влез на територија на Македонија.

Извор: МИА / ФОТО: Телма