дома животен стил Истражување кое открива која е најчестата причина за разводи:

Истражување кое открива која е најчестата причина за разводи:

906
0

Во секоја, дури и во најздравата врска, се случуваат кавги и тие сами по себе не можат да се сметаат за знак што укажува на можен развод во иднина.

Но, студија спроведена на Државниот универзитет во Канзас на примерок од над 4500 парови открила дека предмет на расправија може да биде показател за можен развод.

Авторите на истражувањето откриле дека кавгата за пари е еден од најсигурните сигнали за претстојниот развод.

Кавгите за деца, секс или за свекрвите и свекрвите не мора да доведат до развод, но кавгите за пари се најчеста причина зошто и мажите и жените се одлучуваат на овој чекор.

Како и кога трошите, заштедувате или заработувате пари е една од оние работи што лесно можат да доведат до брачни тензии. Несогласувањата околу финансиите се голем проблем. Некои сметаат дека нивниот партнер троши премногу, додека други се загрижени за долговите. Најчесто, паровите не можат да направат компромис за тоа за што ќе бидат потрошени парите – велат експертите.

Извор: jutarnji.hr