дома информација вест Зголемени капацитетите на Клиниката за пуломологија

Зголемени капацитетите на Клиниката за пуломологија

Зголемен бројот на пациенти кои се појавуваат на прегледи и контроли во модуларниот оддел

29
0

За еден месец се извршени повеќе од 1.820 прегледи и контроли во новиот модуларен амбулантско-поликлинички оддел на Клиниката за пулмологија.

Со ова пациентите се одделуваат од сите други пациенти во останатите амбуланти, кои претходно беа на едно место, а на овој начин се намалува ризикот од трансфер на корона вирусот на пациентите кои доаѓаат во Клиничкиот центар и за друга симптоматологија.

Во просек, дневно, доаѓаат меѓу 70-80 пациенти за преглед или за контрола, закажани преку системот МојТермин, како и за време на дежурство во вечерните часови, изјави министерот за здравство Венко Филипче на својот фејсбук профил.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде