Општата практика за влијанието на кромидот и неговото држење на нозе датира од древните записи за кинеската медицина.

Нервите во нозете служат како решение за сите здравствени проблеми, и веќе некое време источната медицина стои зад ова тврдење и верува дека одредени точки влијаат на целиот организам.

Земете кромид и исечете го на тенки и рамни парчиња. Потоа ставете парче кромид во чорапите и спијте како и обично.

  • Кои се придобивките?

Немате што да изгубите освен кромид, доколку ја испробате оваа терапија. Се верува дека оваа терапија е одлична за:

– прочистување на крвта,

– Отстранување на габи и бактерии,

– Отстранување на токсини и хемикалии од стапалата и придонесува за подобар мирис,

– Олеснување на симптомите на треска како настинка и грип.

Сепак, воопшто не се препорачува повторна употреба на истото парче кромид. Затоа внимавајте на тоа.