Македонија дури и го смени своето име, а ЕУ дури и тогаш не ги отвори пристапните преговори со таа земја, потсетува претседателот Александар Вучиќ, зборувајќи зошто ЕУ не и отвори ниту едно поглавје за преговори на Србија оваа година.

  • Навистина има многу работи што треба да ги направиме подобро и поинаку, и започнавме и ќе продолжиме. Но, да ги ставиме работите доста отворено. ЕУ не отвори преговори со Македонија, со што дури и го смени името на државата, и тие им ветија кули и градови, и нема ништо што не ги измамија, и на крајот не ги отворија преговорите – рече Вучиќ синоќа на ТВ Прва.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде