Оваа забрана се однесува на погреби, други верски и политички собири, свадби, прослави, семинари, конгреси, комеморации, прослави на годишнини и слично.

Сите собири во рамките на овие граници мора да се одвиваат во простор што дозволува задолжително физичко растојание од најмалку два метра меѓу лица кои не се членови на исто домаќинство.

На сите здравствени установи во Сараевскиот кантон, без оглед на формата на сопственост, како и приватните ординации, им е наредено да ги суспендираат сите студени програми, со задолжителен прием само во итни случаи.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде