Според претходните податоци на Државниот завод за статистика, во трговијата на мало, во ноември 2021 година во споредба со ноември 2020 година, гледано по групи и класи, зголемување на прометот е забележано во групите:

Трговија на мало со храна, пијалаци и тутун (номинално за 13.9 %, а реално за 8.9 %), Трговија на мало со непрехранбени продукти, освен гориво (номинално за 15.0 %, а реално за 12.8 %), Трговија на мало, освен трговија со горива (номинално за 14.5 %, а реално за 10.9 %) и Трговија на мало со автомобилски горива (номинално за 45.3 %, а реално за 9.9 %).

ИЗВОРДЗС
претходниот член,Денеска е првиот голем христијански празник во годинава посветен на Свети Игнатиј
Следната статијаДомашни уреди кои не треба да ги оставате вклучени додека сте на патување

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде