Многу луѓе сè уште имаат традиционален став дека разводот е во најдобар случај трагедија што влијае на некои луѓе.

Ова особено се однесува на жените, бидејќи тие се сметаат за столб на семејството и одговорни за одржување на семејните односи и силен брак. Сепак, не сите луѓе се согласуваат со ова мислење. Некои дури мислат дека жената е паметна да се разведе од сопругот. Еве ги тие ситуации:

Брак кој се случил, за подоцна да се разведе

Овде првенствено мислиме на млади луѓе кои некако се потрудиле да се спасат од претходниот живот. Младите девојки одлучуваат да се омажат или за некој многу постар од неа или за врсник, каде заедно ќе избегаат од премногу заштитничките родители.

Ваквото однесување е сосема нормално додека жената не застане на свои нозе и не стане независна. Понекогаш се случува од таа врска да се создаде љубов, а понекогаш да доведе до развод, кој не претставува ништо лошо. Дури е добро затоа што ја покажува силата на жената која се разделила од родителите.

Понекогаш не е доволно јасно како еден пар успева да преживее во трауматична врска, па да се запрашаме каде им биле очите

Не е дека луѓето не можат да видат или чувствуваат, туку токму тие маани ги привлекуваат. Ако една девојка пораснала со татко кој пие, многу е вообичаено да најде и таков маж.

Или човек кој е навикнат мајка му да е строга и заштитничка, а и жена му би можел да биде таков. Родителските влијанија можат да траат цел живот, а можно е и човек да излезе од сопствената рамка и да го напушти партнерот.

Многу жени нема да се разведат затоа што веруваат дека нема да можат сами да управуваат со својот живот

Децата се исто така изговор. Дека треба да останат во брак, за да им биде подобро. Тоа е многу тажна ситуација. Ако вашиот партнер повеќе не ве сака, разведете се и зачувајте го вашето достоинство.

ИЗВОРФазон инфо
претходниот член,Нискокалорични засладувачи на пијалоците и нивното влијание врз здравјето
Следната статијаПоскапи угостителски услуги во октомври