Чистењето сигурно не е една од оние работни места во кои луѓето навистина уживаат, но бидејќи хигиената е важна, треба да ги одржуваме овие три работи чисти секој ден за да спречиме акумулација на бактерии и бактерии.

Иако можеби не очекувавте дека овие предмети за домаќинството ќе се чистат секојдневно, тие се најголемите собирачи на бактерии и нечистотија.

Еве три необични работи кои треба да ги чистиме секој ден:

  •  Четки и сунѓери за шминкање

Ако долго време користите исти додатоци за шминка, мора да ја чистите во топла вода со сапуница по секоја употреба за да не пренесе микроби и бактерии на вашето лице.

  • Клучеви

На држачите за клучеви има повеќе бактерии отколку на копчињата во лифтот.

Никогаш не ги чистиме, а постојано ги земаме со валкани раце.

Ги ставаме во валкани џебови и честопати паѓаат на под.

Резултатот е дека внесуваме неверојатен број бактерии во нашиот дом. Исчистете ги со антисептички марамчиња за да спречите инфекција.

  • Мијалник

Можеби мислите дека по миењето на рацете или садовите се миe и мијалникот, но тоа не е така. Бројни бактерии се задржуваат на нивните рабови.