Во четвртокот вечерта, Трамп објави видео во кое наводно се гледа куфер полн со гласачки ливчиња како се вади од под масата кога републиканските набversудувачи беа отстранети од избирачкото место

Твитер го означи и овој твит на Трамп за изборна кражба како контроверзен.

Тимот на Трамп на сослушувањето во Сенатот изјави дека повеќе од 140.000 гласови кои потекнуваат од девет нелегални извори се неправилни:

2.056 прекршители гласале незаконски, 66.248 лица на возраст под 17 години, 2.423 лица воопшто не биле регистрирани, додека 1.043 нелегално го користеле поштенското сандаче. 4.926 гласале по регистрираниот датум на гласање во Грузија, 10.315 починале пред да гласаат, 395 гласаа во две држави, со што гласовите беа неважечки, во таа држава гласаа 15.700 иселеници од Џорџија, а 40.279 го сменија округот и не се пријавија повторно да гласаат и тие гласаа.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде