Пратениците денеска во рамките на продолжението на 29тата собраниска седница се очекува да расправаат за Предлог-законот за попис.

Тој е ставен како 14та точка на дневен ред.

Пописот е планирано да се спроведе првите 3 недели од месец април годинава, по речиси 18 години пауза.

Станува збор за важна статистичка операција имајќи предвид дека последниот попис беше во 2002 година, а следниот најавен во 2011 година.

Тој попис поради грешки во прибирање на податоците не беше реализиран.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде