Невремето „Филомена“, поради кое Мадрид минатата недела беше парализиран од снегот, се движи преку Средоземното море, тоа веќе ги опфаќа источните делови на Балканот и продолжува низ Србија преку Македонија до Грција и Турција.

Поради Филомена, во Мадрид падна невидено количество снег, а температурата падна на рекордни -36 степени.

Тоа беше првиот снег во Мадрид во последните 10 години и нападна околу половина метар. Главниот град на Шпанија не забележа толку снег во последните 50 години.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде