Изгледаш прекрасно

Да речеме дека се подготвувате да излезете и вашиот партнер ве прашува како изгледа тој или таа.

Дефинитивно е подобро да испратите комплимент, убав збор, со цел да внесете самодоверба.

Ти си апсолутно во право

Кога сте среде расправија, а особено ако тој аргумент е бесмислен и не е поврзан со нешто важно, може да ја смирите ситуацијата за „секунди“ со тоа што ќе му кажете на вашиот партнер дека е во право.

На тој начин, тој ќе разбере дека вашата цел не е да го напаѓате, па тензијата меѓу вас ќе се намали.

Добро сум

Не треба да ги криете чувствата од партнерот, но факт е дека постојат ситуации кога не сте сигурни како се чувствувате.

Во такви случаи, подобро е да кажете „добро сум“, барем додека не се расчистите сами со себе.