На официјалниот инстаграм на Киното CINEPLEXX денес беше објавена и офицајланата одлука а која е во согласност со донесената Владина одлука.

Во согласност со најновите мерки донесени од Владата и Комисијата за заразни болести, влез во киното Cineplexx ќе биде можно само со потврда за извршена вакцинација(најмалку една доза) или потврда за прележан КОВИД-19, за период до 45 дена од оздравувањето.